Een facelift: de mogelijkheden, het herstel en het resultaat

Een facelift heeft als doel om je een jonger en frisser uiterlijk te geven. Het is een procedure waarmee de plooien in je gezichtshuid minder worden, je kaaklijn wordt weer duidelijker en rimpels worden verzacht. Er zijn verschillende soorten faceliften, elk met een ander resultaat. Je kiest deze uit op wat jij en je dokter denken dat je nodig hebt. Een facelift is een vrij ingrijpende ingreep en het herstel is niet heel snel. Daar staat wel tegenover dat het resultaat zeker 15 jaar lang zichtbaar blijft. Lees verder over de verschillende soorten faceliften, over de herstelperiode en het uiteindelijke resultaat.

Geen facelift zonder adviesgesprek

Voordat je onder het mes gaat, zal de arts meerdere gesprekken met je voeren. Daarin geef je aan waarom je dit wilt, welk resultaat je verwacht en wat je vragen zijn. De arts zal kijken of een facelift de beste procedure is voor je en of je gezond bent. Ook kijkt deze naar de symmetrie van je gezicht en wordt er een facelift voorgesteld waarmee je er jonger en toch leeftijds getrouw en natuurlijk uit blijft zien.

Plan direct een adviesgesprek in bij Skin + Surgery!

Drie verschillende faceliften

De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het is een poliklinische behandeling, dus opname in het ziekenhuis is niet nodig. Je mag dezelfde dag weer naar huis, maar je mag niet rijden. Het beste laat je iemand je met de auto ophalen. Er zijn drie verschillende faceliften waaruit je kunt kiezen:

  • De S-lift duurt ongeveer 1,5 uur en dit is de minst ingrijpende procedure. De huid van de wangen wordt gelift en opnieuw vastgezet. De overtollige huid wordt verwijderd.
  • Een MACS-lift is wat ingrijpender en duurt 2 uur. De huid van de wang wordt niet alleen gelift, maar ook het steunweefsel er onder. De plooi tussen je neus en je lippen wordt beter zichtbaar en je kaaklijn wordt strakker.
  • Bij een uitgebreide hals-facelift wordt de huid van de hals ook meegenomen. Dit duurt zeker 2,5 uur, maar het resultaat is het grootst. Je ziet er jonger uit en huidplooien verdwijnen.

Het herstel van de ingreep

Nadat de facelift is voltooid en je thuis bent gekomen moet je het rustig aan doen. Je krijgt van je arts een nazorgprotocol en daar houd je je het beste goed aan. Je zal de eerste dagen wat pijn hebben, je gezicht is gezwollen en voelt strak aan. Je moet deze dan ook regelmatig koelen en met je hoofd wat hoger slapen, bijvoorbeeld op twee kussens. Doe de eerste zes weken na de facelift geen zware inspanningen en neem voldoende rust. Bij pijn is een paracetamolletje voldoende. De zwellingen nemen af, de blauwe plekken trekken weg en na twee weken zie je voor het eerst het resultaat.

Een langdurig resultaat

De resultaten van de facelift blijven zeker 15 jaar zichtbaar. Zorg ervoor dat je goed voor jezelf en je huid zorgt door gezond te eten, niet te roken, niet te veel te drinken en geen grote hoeveelheden tijd onder de zonnebank of in de zon door te brengen. Na je herstel voel je je zelfverzekerder, ben je weer trots op je uiterlijk en kun je weer stralen.

Tags: