Een mondkapje bestellen: deze aandachtspunten zijn belangrijk

Aangezien de overheid de richtlijnen om de overdracht van Corona tegen te gaan weer heeft aangescherpt, is een mondkapje bestellen geen slecht idee. Waarschijnlijk heb je meerdere mondkapjes nodig, want je moet deze in het openbaar vervoer nog steeds op en in openbare ruimtes wordt het dragen ervan nu dringend aangeraden. Ook al is dit nog niet een verplichting, een dringend aanraden is voldoende om het wel te doen. Ga je dus een mondkapje bestellen, dan kan er niets verkeerd gaan als je deze aandachtspunten meeneemt.

1.     Geen wegwerp mondkapje bestellen

Allereerst moet je bepalen welk soort mondkapje je gaat bestellen en dan is en wegwerp exemplaar misschien wel zo handig. Maar, omdat je mondkapjes nodig hebt in verscheidene situaties, is het slecht voor je portemonnee en voor het milieu als je deze elke keer moet weggooien. Investeer daarom in een goed aantal stoffen mondkapjes (of maak deze zelf) zodat je deze in de was kunt doen en opnieuw kunt gebruiken. Besluit je een stoffen mondkapje te bestellen online, dan zijn er bijzonder veel mogelijkheden.

2.     Let op de kwaliteit

Ook al zijn in Nederland de niet-medische mondkapjes verplicht gemaakt, kwaliteit is nog steeds belangrijk. Vooral online zijn er een aantal verkooppunten die je mondkapjes verkopen die zelf zijn gemaakt of die bijzonder goedkoop zijn. Je weet bij deze winkels nooit wat je aantreft en ook al is het goed mogelijk dat je een schitterend mondkapje kunt bestellen en ontvangen, je kunt ook altijd een product ontvangen wat simpelweg niet goed genoeg is. Ga dus op zoek naar kwaliteit door recensies en beoordelingen te bekijken. Je kunt ook altijd voor een Nederlandse winkel kiezen omdat zij weten wat de regels en adviezen zijn in ons land.

3.     Overweeg een mondkapje met filter

De kracht van de niet-medische mondkapjes is het sterkste als iedereen deze draagt. Dat komt doordat ze ervoor zorgen dat de drager het virus niet kan verspreiden. In het openbaar vervoer zorgt dat voor een veilige situatie, maar in openbare ruimtes zijn de kapjes niet verplicht. Daar zal dus niet iedereen een mondkapje dragen. Door een mondkapje met filter te kopen bescherm je jezelf beter tegen het oplopen van het virus. Deze filters zijn los te krijgen en wasbaar, maar je kunt ook een stoffen mondkapje bestellen met een geïntegreerde filter.

4.     Koop geen medisch mondkapje

Het feit dat niet medische mondkapjes verplicht zijn gemaakt heeft een goede reden. De medische mondkapjes moeten beschikbaar blijven voor het personeel in ziekenhuizen, klinieken en verzorgtehuizen. Zij komen dagelijks met het virus in aanraking en kunnen hun werk niet doen als de voorraad medische mondkapjes op raakt. Jij laat deze voorraad dus met rust en investeert in een kwalitatief stoffen mondkapje, eventueel met filter. Koop er een aantal, was ze en je hebt een mooie voorraad waar je even mee voort kunt. Het lijkt er niet op dat het mondkapje snel uit het Nederlandse straatbeeld zal verdwijnen. Met de bovenstaande aandachtspunten zijn de beste mondkapjes voor jou.