Makkelijker naar de chirurg

Als je ouder wordt ga je dit op een gegeven moment ook merken aan je lichaam. Als eerste merk je dit aan je uiterlijk, maar uiteindelijk merk je ook dat je minder dingen kan dan vroeger. Het uiterlijk merken mensen vaak als ze tussen de dertig en de veertig zijn, terwijl mensen als ze tussen de vijfendertig en de vijftig zijn merken dat ze minder dingen kunnen dan in hun jeugd.

Er minder goed uitzien is vaak vervelender dan minder dingen kunnen dan vroeger. Zo kan je bijvoorbeeld rimpels, kraaienpootjes of hangende oogleden krijgen. Sommige mensen worden hierdoor onzeker en willen hier graag wat aan doen. In het begin is het allemaal nog weg te werken met crèmes of andere trucjes, maar als dat niet meer kan is het mogelijk om cosmetische- of plastische chirurgie te doen. Met cosmetische chirurgie wil je jezelf er langer jong uit laten zien en met plastische chirurgie laat je je lichaam weer functioneren zoals ze dat hoort te doen.

De twee meest gedane operaties onder vrouwen zijn borstvergrotingen en bovenooglidcorrecties. De bovenooglidcorrectie kosten zijn rond de zevenhonderd euro en laat iemand gezicht er jonger uit zien. Terwijl de borstvergroting de borsten van een vrouw groter en steviger maakt en ervoor zorgt dat ze iets minder hangen. Dit geeft vrouwen vaak veel zelfvertrouwen. Het is dan ook niet gek dat zoveel vrouwen een borstvergroting willen hebben.

Vroeger lag er een taboe op borstvergrotingen. Want in een borstvergroting klinkt toch door dat het niet je eigen lichaam is en dat is dan raar. Maar tegenwoordig durven steeds meer mensen over hun plastische of cosmetische chirurgie te praten. Dat betekend niet dat iedereen spontaan borstvergrotingen, ooglidcorrecties en andere plastische chirurgische ingrepen moeten gaan doen, maar het geeft wel aan dat er meer ruimte komt om erover te praten.