Schoonheidsspecialiste

Schoonheidsspecialiste

Als schoonheidsspecialiste leer je een complete verzorging van de nagel.
Als vrouw laten we ons graag verwennen en lopen we graag verzorgd rond. Mooie nagels horen daar zeker en vast bij. Je kan op verschillende manieren ervoor zorgen dat je handen er goed uit zien, door middel van simpele nagellak, gellak, gelnagels of acrylnagels.De meeste van de vrouwen kunnen zelf nagellak aanbrengen, je hebt het in ontelbare kleuren en met een beetje oefening kan je zelf mooie en leuke nail art aanbrengen.
Gellak kan je mits een beetje oefening en geduld ook zelf leren aanbrengen, dit is een goedkopere versie van gelnagels en blijft ongeveer een week tot 2 weken mooi.
Natuurlijk kan je de 2 bovenstaande opties ook laten doen door een schoonheidsspecialiste.Zowel gelnagels als acrylnagels kan je het beste laten plaatsen door een professionele schoonheidsspecialiste of nagelstyliste om beschadiging van de eigen nagels te voorkomen. Beide manieren blijven tussen de 2 tot 5 weken mooi. Natuurlijk ga je na een tijdje een natuurlijke uitgroei zien van je nagels maar als je kiest voor een French manicure ( enkel wit randje als afwerking) valt dit niet zo op.
Vroeger was er een groot verschil tussen gelnagels en acrylnagels maar ondertussen is dit niet meer dankzij een positieve evolutie van de verschillende soorten gel.

Gelnagels worden geplaatst door middel van verschillende lagen gel te leggen op de natuurlijke nagel. De gel koop je aan in kleine potjes en met gebruik van verschillende penselen en vijlen vorm je zo de nagel. De gel moet altijd uitgehard worden door een uv lamp. Voor de afwerking kan je gebruiken maken van een laag colorgel. Voor bijwerking en verwijdering van de nagels is het ook zeer belangrijk dit steeds door een professioneel iemand te laten doen.

Acrylnagels worden geplaatst door middel van acrylpoeder en een vloeistof die samen een bolletje vormen dat dient als laag op de nagel. 1 bolletje is 1 laagje. 3-4 lagen vormen je acrylnagel, ook hierbij geldt hetzelfde principe voor de uitgroei als de gelnagel. Nadat je de nagel gemaakt hebt werk je hem bij door middel van een kartonnen vijl. Voor de afwerking kan je gebruiken maken van gekleurd acrylpoeder of nagellak. Acrylnagels kunnen uitharden aan de lucht en duren dus ook iets minder lang dan gelnagels om te plaatsen. Ook bij deze methode dient de bijwerking of verwijdering van de nagel door een professioneel iemand uit gevoerd te worden.

Welke methode je ook verkiest, wanneer het goed en mooi geplaatst is zal je altijd verzorgde handen hebben.