Tips bij het kopen van nagels

Houd jij van lange nagels, maar weet je niet waar je moet beginnen? Iedereen kan tegenwoordig mooi en lange nagels veroorloven. Door de intrede van gel en acrylnagels kunnen grote groepen vrouwen nu tegen een goede prijs nagels kopen. Je kan kiezen dit bij een nagelstudio te doen, maar als deze te duur zijn heb je ook de Urban Nails webshop waar je de nagels kan kopen.

Uitzoeken van de juiste nagels

Niet iedereen beschikt over dezelfde type nagels. Er zijn namelijk verschillende soorten, vormen en maten. Welk type nagel is dan het meest geschikt voor je moet je dus van tevoren bepalen. Hierbij moet je onder andere denken aan de kromming van de nagel en tevens de breedte. Hoe moet de pasvorm zijn? Is jouw nagel ovaal, vierkant of juist rond? Bovendien kun je altijd beter een grote nagel kiezen dan een kleine. Mocht deze dan echt te groot zijn, dan kan deze altijd nog gevijld worden.

Nageltips

Naast de bekende acrylnagels en gelnagels heb je ook de mogelijkheid om te werken met nageltips. Nageltips zijn zogenaamde opzetstukjes die op het uiteinde van de natuurlijke nagel geplakt wordt. Hierdoor is het mogelijk om je nagels dus te verlengen en te verstevigen. Deze zijn nagels zijn tevens in meerdere kleuren beschikbaar. Kies je voor nageltips? Dan is het tevens belangrijk goede lijm te kiezen. Nageltips plakken niet uit zichzelf zoals acrylnagels en gelnagels. Kies je dus voor nageltips dan is het belangrijk voor de juist nagellijm te kiezen. Deze mag niet te agressief zijn voor je eigen nagels. De lijm wordt vervolgens aangebracht op de nageltips alvorens deze op de nagel worden aangebracht.

Acrylnagels of gelnagels

In een nagelsalon wordt voornamelijk gekozen tussen gelnagels en acryl nagels. Alleen wat is nu het verschil. Dit zit hem vooral in de manier waarop de nagel gehard wordt. Bij gelnagels wordt dit met UV licht gedaan en bij acryl nagels met de buitenlucht. Heb je wat meer tijd nodig om de nagel in orde te krijgen, dan heb je bij de gelnagels meer de tijd. Ben je nog niet helemaal thuis in de verschillende nagels? Dan kun je ook eerst advies vragen bij een specialist.