Het beste stappenplan voor het aanbrengen van gel nagellak

  • Vijlen 

Begin met het vijlen van de nagel zodat deze netjes afgewerkt en egaal wordt, zonder haakjes of verdere oneffenheden. Vervolg hierna het vijlen met het ruwer maken van de nagel zelf. Dit zorgt ervoor dat de nagellak een betere grip heeft om aan te hechten en dus langer zal blijven zitten op de nagel. Verwijder de overige vijl-resten of stof voordat je begint met het aanbrengen van de lak.  

  • Nagelriemen

Duw, voor de netheid en een betere aanhechting, de nagelriemen terug met een bokkenpootje. Duw niet te hard zodat je deze niet beschadigd of volledig verwijderd. Hierdoor kunnen infecties ontstaan of zelf het losser zitten van de nagels zelf, wat je natuurlijk niet zou willen.

  • Basis

Breng hierna de basislaag van de gel nagellak aan als een goede fundering en droog de nagels hierna onder een UV lamp. De droogtijd hangt af van het type nagellak of het type UV dat wordt gebruikt, maar houdt rekening met een gemiddelde van zo’n 5 tot 10 minuten. 

  • Nagellak

Breng voor een goede dekking 2 lagen aan van de gel nagellak en droog opnieuw de nagels onder de UV lamp. Houdt ook dit keer rekening met een droogtijd van zo’n 5 tot 10 minuten.

  • Topcoat

Om een goede hechting en een betere versteviging van de nagels te verkrijgen is het van belang een laatste laag topcoat aan te brengen. Met de topcoat op de nagels zorgt het ervoor dat zelfs bij elk klein stootje met de nagellak, nog steeds geen beschadigingen te zien zijn. 

  • Schoonmaken

Maak als laatste stap de nagels schoon om het van alle eventuele kleine stofdeeltjes of geknoeide nagellak resten te ontdoen. Dit kan bijvoorbeeld met een nagelcleaner, welke verkrijgbaar zijn bij elke drogisterij. 
Wanneer je de stappen op deze manier volgt, ben je verzekerd van langblijvende mooie nagels zonder beschadigingen! Wil jij ook gel nagellak kopen? Kijk van te voren eerst even naar de reviews of de droogtijd op de verpakking.

Tags: