Mooi verzorgd voor de dag met gel nagellak

Je ziet het steeds vaker deze trend: gel nagellak. Wat is het precies? Gelnagellak is nagellak dat ervoor zorgt dat je nagels er langer mooi uitzien dan met gewone nagellak. In gel nagellak zit de combinatie van gewone nagellak en UV gel. De gelnagellak wordt in meerdere lagen aangebracht, elke laag moet eerst uitharden voor je de volgende laag aanbrengt. Alle lagen samen vormen een geheel dat ervoor zorgt dat je nagels sterker worden en de kleur beter blijft zitten. Dat wil toch iedereen?

Om te beginnen

Hoe begin je dan met gelnagellak? Je kan bij veel (online) winkels een startpakket aanschaffen. Met dit gellak startpakket kun je gelijk aan de slag! Het pakket bevat onder andere diverse Pink Gellac nagellak potjes, een primer (basis), een nagelvijl en remover pockets. Wat het belangrijkst is als je gaat beginnen, dat je nagels droog (vrij van vet en vuil) zijn, anders blijft de gellak niet optimaal zitten.

Mocht je meerdere nagellak potjes willen aanschaffen, let er dan goed op of ze passen bij het lampje dat in je startpakket zit. Sommige lak moet namelijk uitharden onder een UV lampje en anderen weer onder een LED lamp, hier zit verschil tussen.

Redelijk recent is er een gel nagellak op de markt gekomen die geen lampje nodig heeft om uit te harden, die kan uitharden bij natuurlijk licht. Vervolgens breng je een top coat aan, die ervoor zorgt dat de nagellak beter blijft zitten. Van het merk Sally Hansen bijvoorbeeld zijn er al veel gel nagellak kleuren uit!

Bewaar je gel nagellak goed

Om je gel nagellak goed te kunnen (blijven!) gebruiken is het van belang om je gel nagellak op een koele plek te bewaren, in een kast bijvoorbeeld. Maar let op: niet in de koelkast zetten. Hou ook je nagellak ver van licht vandaan als je het niet gebruikt, gezien de nagellak gevoelig is voor licht.

 

Tags: